05 February 2015 ~ 0 Comments

Blijf je emoties de baas! (Praktische training effectieve communicatie met ouders, leerlingen en collega’s)

Vanuit het platform Driehoektraining verzorgen we ter kennismaking de proeverij “Blijf je emoties de baas” (Effectief communiceren met ouders). De proeverij kan worden uitgevoerd in 90 minuten à twee uur.

Driehoektraining brengt de belangen van het kind/de leerling, de ouders en de school op een positieve wijze samen zodat deze driehoeksrelatie optimaal functioneert!

Tijdens deze training word je je bewust van je non-verbale gedrag en reacties wanneer je uit je comfortzone wordt gehaald.

Je ervaart hoe je op effectieve wijze spanningen weet te reguleren, zodat je met een open houding (en voor je eigen welzijn) het gewenste effect kan behalen. Ervarend leren staat centraal. Je krijgt inzicht in je eigen handelen en ontvangt handvatten om je spanningen te kanaliseren.

Deze proeverij/ workshop is uitermate geschikt tijdens de studiedagen. De workshop “Blijf je emoties de baas” is interactief, waarbij het ervarend leren staat centraal. De workshop wordt zeer goed geëvalueerd.

Gezien de door ons opgedane ervaringen ben ik ervan overtuigd dat de praktische Driehoektrainingen (ouder / leerling / school) een zeer effectieve bijdrage kan leveren aan de professionaliteit van het onderwijspersoneel in relatie met ouders.

Flyer: http://www.driehoektraining.nl/wp-content/uploads/flyer.pdf

Format/ werkwijze/ mogelijkheden: FormatDriehoektraining

Casuïstiek/ praktijkvoorbeelden : http://www.driehoektraining.nl/?p=2391

Diversiteitsvraagstukken: http://www.driehoektraining.nl/?p=2247

P.S.  Een aantal referenties:

http://www.amosacademie.nl/  Mevrouw Agnes Doek.

Praktijkonderwijs Esloo College: Heer Marcel Groenewegen.

Basisschool OBS de Wilgenstam,  Heer  Peter Bergen.

Praktijkonderwijs Esloo College: Heer Marcel Groenewegen.

Deelname aan het  congres VMBO  passend onderwijs. “Effectief communiceren met ouders en leerlingen”

BS Mobiel. Mevrouw Thea Kalsbeek.

www.westerparkschool.eu. Heer Bert Mellink.

De praktische trainingen “Effectief communiceren met ouders” met registratienummer 9Ag2usKJdX en de training “Omgaan met emoties en conflicten” met registretienummer fdVrJYWIlQ  zijn valide bevonden door de registercommissie en staat nu gewaardeerd met het aantal SBU= 6 uur (4 contacturen plus 2 uur zelfstudie) @ www.registerleraar.nl

Initiator van Driehoektraining:  http://www.linkedin.com/in/academyinc

Wees Sociaal, Deel en verdeel!

Leave a Reply