16 October 2015 ~ 0 Comments

Ben je HBO- of WO-opgeleid en heb je zin in een baan als docent in het onderwijs? @hethooghuis

14 oktober 2015

Veel mensen buiten het onderwijs lopen met de gedachte: “Zou een baan als docent in het onderwijs iets voor mij zijn?” Sinds een aantal jaren biedt Het Hooghuis speciaal voor deze doelgroep een cursus ‘Kennismaken met voortgezet onderwijs’ aan en de reacties op de cursus zijn zeer positief.

De ervaring leert dat het voor afgestudeerde HBO’ers en WO’ers die werkzaam zijn buiten het onderwijs, niet eenvoudig is om ineens de overstap te maken naar het onderwijs. Tal van oorzaken kunnen daaraan ten grondslag liggen. Kan ik het wel? Pas ik in de cultuur? Moet ik een opleiding volgen? Ik heb een baan, hoe vindt de overstap plaats? Allemaal vragen, en nog meer, die in de cursus ‘Kennismaken met het voortgezet onderwijs’ aan bod komen. Zo is het ook voor scholen niet eenvoudig om ‘zomaar’ mensen van buiten het onderwijs ineens voor de klas te zetten. Menig kansrijk initiatief is zo op een mislukking uitgelopen, terwijl er wel veel potentie in deze doelgroep aanwezig is. Met een sterk veranderende arbeidsmarkt is het van belang hierin zorgvuldig op te treden. Goed opgeleide mensen met beroepservaring kunnen heel waardevol zijn voor het onderwijs. Met name voor de schaarstevakken natuur-/ scheikunde, wiskunde, techniek, economie en Duits, Engels en Nederlands liggen er mogelijkheden.

Het Hooghuis is een scholengroep met acht locaties in Oss, Heesch en Ravenstein en biedt voortgezet onderwijs aan ruim 5500 leerlingen. Met zo’n 700 medewerkers kent Het Hooghuis als geen ander het belang van goed en kwalitatief personeel. Het Hooghuis heeft alle denkbare opleidingen in alle niveaus voor leerlingen van 12-18 jaar en biedt voor potentiële docenten een ideaal plaatje voor de eerste oriëntatie in het onderwijs.

De cursus ‘Kennismaken met het voortgezet onderwijs’ start, bij voldoende belangstelling, op zaterdag 14 november 2015 en loopt door tot eind april 2016. In drie perioden van twee maanden zullen de cursisten telkens een stap verder worden meegenomen in het proces dat moet leiden tot een advies voor geschiktheid als docent in het onderwijs, met de daarbij behorende, nog te volgen beroepsopleiding. In de eerste twee maanden zijn er vier cursusdagen op zaterdag, in de twee maanden daaropvolgend een halve dag in de week (of twee weken) snuffelstage en in de laatste periode een dag in de week stage lopen op een van de scholen van Het Hooghuis.

Vanwege de intensieve begeleiding is er in de  cursusgroep plaats voor maximaal tien cursisten. Na afronding van de cursus zijn cursisten vrij te solliciteren naar banen in het onderwijs en ligt er geen verplichting naar elkaar.

Omdat er geen verdere verplichtingen liggen, wordt er een cursusbedrag gevraagd van €1250,-. In dit cursusbedrag zijn alle cursusdagen, begeleiding en leermateriaal opgenomen.

De eerste bijeenkomst op zaterdag 14 november 2015 staat in het teken van informeren en een intake.

Belangstelling voor de cursus ’Kennismaken met het voortgezet onderwijs’? Meld je aan viaacademie@hethooghuis.nl.

Voor verdere informatie zie:
www.hethooghuis.nl of neem contact op met:

Peter Flint, coach en begeleider van docenten,
Tel. tijdens kantooruren: 0412- 224100.
E-mail: p.flint@hethooghuis.nl

Richard van Ommen, directeur Talentencampus
E-mail: r.vanommen@hethooghuis.nl

Einde inschrijving  vrijdag 30 oktober 2015

Leave a Reply

*