Proeverij “Effectief communiceren met ouders en leerlingen” 

Voor een zinvolle, leuke en inspirerende invulling van een studiedag. Ervarend leren.

Naast het reguliere aanbod van de praktische Driehoektraining verzorgen we ook met regelmaat korte interactieve sessies rond het thema “Effectief communiceren” bij de scholen tijdens de studiedagen. De workshop kan worden uitgevoerd in 90 minuten. 

Workshop: Blijf je emoties de baas! 

Wat is jouw eerste reactie wanneer je het gedrag van een ander (ouder of leerling) als belemmerend of grensoverschrijdend ervaart?

Middels korte interventies wordt er geëxperimenteerd met allerlei gedragingen, emoties en weerstanden van een ouder of leerling om dit vervolgens effectief te beïnvloeden. Ontdek het verschil tussen uitingen van macht en onmacht en leer er mee om te gaan.

Tijdens deze workshop word je je bewust van je non-verbale gedrag en reacties wanneer je uit je comfortzone wordt gehaald. Je ervaart hoe je op effectieve wijze spanningen weet te reguleren, zodat je met een open houding (en voor je eigen welzijn) het gewenste effect kan behalen. Ervarend leren staat centraal. Je krijgt inzicht in je eigen handelen en ontvangt handvatten om je spanningen te kanaliseren.

De deelnemers beoordelen deze praktische training met 9.