10 March 2015 ~ 0 Comments

“Omgaan met jongeren uit de jeugdcultuur” Effectief beïnvloeden van gedrag.

“Omgaan met jongeren uit de jeugdcultuur” Effectief beïnvloeden van gedrag.

Waarom deze training?

Vertonen jongeren te vaak ander gedrag dan u lief is? Vindt u het gedrag van jongeren vaak niet acceptabel? Interactie tussen jongeren en volwassenen is soms letterlijk een botsing tussen culturen, de jeugdcultuur en de burgercultuur, die wederzijds angst en boosheid oproept.

Herkent u uit de burgercultuur de ervaringen van de dreiging van hangplekken, jongeren die zich niet laten corrigeren, de brutale en agressieve toon van jongeren. En voordat je het weet heb je ze allemaal tegen je, …

Waarschijnlijk kunt u dit lijstje nog langer maken met u specifieke ervaringen. De uitdaging wordt groter naarmate de jongeren verder af staan van de burgercultuur, zowel in het onderwijs als ook in maatschappelijk – sociale verbanden zoals in een buurthuis.

In deze training leert u:

Vaardigheden oom  aan te sluiten (dus niet aan te passen!); Duidelijkheid te creëren; -en invloed uit te oefenen in de interactie met ‘moeilijke’ jongeren.

Vorm:

De training kent een zeer persoonlijke en praktijkgerichte aanpak. Er wordt gewerkt met geprepareerde praktijkcases en cases van de deelnemers zelf. Er worden afwisselende werkvormen gebruikt waarbij o.a. wordt gewerkt vanuit opdrachten, dilemma’s, observatie, ervaringen en in het laatste dagdeel kunt u uitgebreid oefenen met de trainingsacteur. Dit alles is gebaseerd op een gedegen methodisch kader dat op inspirerende wijze

Programma en Inhoud

Wat is jeugdcultuur en wat is burgercultuur? Wat de relatie tussen de cultuur en de normen en waarden? Hoe beïnvloeden uw burgercultuurwaarden uw gedrag en uw interpretatie van het gedrag van jongeren uit de jeugdcultuur? Welke cultuurwaarden herkent u bij jongeren en bij uzelf? Hoe kijkt de jeugd tegen de burgercultuur aan?

Driehoektraining “van kennis naar kunde” “Ervarend leren staat centraal”

Wees Sociaal, Deel en verdeel!

Leave a Reply