Webinar ‘Het hele jaar Goed voor Elkaar – vijf tips om pesten te voorkomen’

10 januari 2024 15.00-16.00 uur

Pesten voorkomen in de klas, kan dat?! School & Veiligheid organiseert op 10 januari 2024 van 15.00 tot 16.00 uur een gratis webinar. In het webinar krijgen leraren vijf tips die ècht werken in de klas. In gesprek met wetenschappers en leraren krijgen leraren praktische handvatten mee om te werken aan een veilig en fijne sfeer in de klas, waar pesten geen kans krijgt.

Zilveren Weken

Na de kerstvakantie kom je weer in de klas. Hoe is het met de kinderen? Is de dynamiek nu anders dan voor de vakantie? Welkom terug, je bent beland in de Zilveren Weken. In de Gouden Weken heb je de basis gelegd, daar ga je nu weer extra aandacht aan geven. Je gaat aan de slag met je leerlingen en de groepsdynamiek.

Met een fijne groepsdynamiek en een veilige sfeer wordt er minder gepest in de klas. Maar wat helpt nou echt tegen pesten? Gelukkig weten we door onderzoek steeds beter wat werkt. In samenwerking met de wetenschap en het Nederlands Jeugd Instituut heeft School & Veiligheid voor leraren vijf waardevolle tips verzameld. Deze tips zijn wetenschappelijk onderbouwd en direct toepasbaar in de klas. Maar gaat dat wel zo makkelijk? Tijdens het webinar wordt gevraagd aan leraren hoe zij dit in de praktijk brengen.

In dit webinar gaan twee wetenschappers, drie leraren en adviseur pesten Marijke van der Zalm van School & Veiligheid met elkaar aan tafel in gesprek en bespreken ze de praktijk. Leraren kunnen meeluisteren en meekijken. Ze kunnen ook hun eigen vragen stellen of mooie voorbeelden geven uit hun klas.

Aanmelden voor het webinar kan hier.