29 February 2016 ~ 0 Comments

#praktijksituaties #belevend leren #hoge waardering #ouderbetrokkenheid #studiedag #registerleraar

 Trainingsopzet: (casuïstiek – gedrag – leerdoel)

Bovenstaande drie componenten vormen de basis van waaruit de training wordt opgebouwd. Vanuit de casuïstiek die door de deelnemers wordt ingebracht, kijken we naar het gedrag waarmee u wilt oefenen.
 
Hierbij een aantal praktijksituaties:
Hoe handel je als ouders in de schaamte-modus blijven steken en hun kind gaan verdedigen?
De juf heeft te laat doorgehad dat een kind een probleem had.
Moeder klaagt bij juf dat haar kind al zwemdiploma C heeft en niet mee hoeft met schoolzwemmen.
Waarom op de school geen les wordt gegeven met een IPAD.
Sommige ouders zie je nooit op school, maar opeens staan ze voor je: want hun kind moet een week eerder van school, mee op vakantie.
De leerkracht krijgt op een dag bezoek van een boze vader.
De klas is niet rustig genoeg waardoor mijn kind niet kan leren, de advisering voor VO is niet zoals de ouders hadden bedacht.
De juf heeft te laat doorgehad dat een kind een probleem had.
Een ouder die het niet eens is over een mogelijk VMBO-advies.
We hebben veel positieve ervaringen met de uitvoering van de praktische training rond ”Effectief communiceren met ouders”. Mijn rol (en collega-procesbegeleiders @Driehoektraining) hierin is de professional een spiegel voor te houden, zodat de professional kan onderzoeken wat het beste bij hem / haar past, om met behoud van contact met de ouder en voor zijn / haar eigen welzijn het gezamenlijke belang van het kind / de leerling na te streven.
 
Bent u nieuwsgierig naar het complete programma van de training “Effectief communiceren met ouders” ? Wij zijn u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op, dan sturen wij u het programma per email toe.
P.S. Ik geloof in waardecreatie en kennisdeling. De praktische Driehoektrainingen worden voor najaar 2016 aangeboden met waardebepaling achteraf. De offerte passen we aan conform het beschikbare budget.
P.S. Link: Bijgaand tref je mijn recente blogs:  https://www.linkedin.com/today/author/academyinc
P.S. We hebben veel positieve ervaringen met de uitvoering van de praktische training rond ”Effectief communiceren met ouders” Referenties: http://www.driehoektraining.nl/?page_id=282
#Ouderbetrokkenheid #Educatief Partnerschap.  #Conflicthantering #School & Veiligheid #Passend Onderwijs #Kijken naar de leerbehoeften e.a. #Belevend leren #Driehoektraining #Registerleraar 

Leave a Reply

*